Persoonlijk

Bonjour!

 

De meeste kennen mij als Chezzélia maar voor wie mij nog niet kent dan, salut! Mijn naam is Zélia en net als vele heb ik ook een stukje op de web weten te bemachtigen. Waar komt A Cheerful day vandaan? Ik zou hier een mooi stuk over kunnen schrijven. Over het zin van leven. Dat je elke dag iets positiefs moet doen of moet zeggen over jezelf. Dat je negatieve gedachten achterwege moet houden. Dat je elke dag een vrolijke dag moet hebben.

Spoiler alert: het leven is niet altijd mooi. Niet elke dag is het een mooie en vrolijke dag. Ik vind het gewoon een mooie zin.

Teleurstellend of niet?

C’est moi!

Nog niet afgehaakt? Mooi! Dan vertel ik graag even in het kort wie ik ben.

 • Ik kom uit Frankrijk maar woon al meer dan 25 jaar in Nederland
 • Samen met mijn man, kind (1 jaar) en hond Noa wonen we in Noord- Brabant (je schijnt het goed te horen en vergeef me als ik typ dat ik ben afgewerkt)
 • Mijn eigen bedrijf heet StudioZL. Ik voorzie particulieren maar ook bedrijven interieuradvies en ontwerpen. Ook maak ik foto’s voor bedrijven om hun bedrijf goed te kunnen profileren online.
 • Naast werken en mijn gezin kan je mij vaak voorbij zien rennen. Ik noem het geen hobby meer. Soms ren ik ook zonder echt te rennen maar dan heb ik waarschijnlijk weer eens iets in mijn hoofd.
 • Friends, oh Friends. Ik ken elke aflevering uit mijn hoofd en lach nog steeds om ieder grap. Ik ben een mengsel tussen Joey, Monica en ik ren als Phoebe. 
 • Vroeger toen ik moest kiezen wat ik wilde worden twijfelde ik tussen interieurarchitect en verpleegster. In diverse testen is uitgekomen dat ik wellicht clinic clown moest worden. Het was altijd 50/50. Ik haat clowns. 
 • Koffie? Riep iemand koffie? Maar een glas champagne of wijn op z’n tijd is lekker. Oh en Omer. 
 • Mijn droom is om ooit een klein huisje te kunnen kopen met een lap grond. 
 • Je kan me wakker maken voor helemaal niks want ik ben dan niet te genieten. Maar als je me echt wakker moet maken, zorg dan dat je aan het goede oor tettert want ik ben namelijk doof aan een oor en ik slaap op mijn goede oor. 
 • Ik loop hard maar dan langzaam. Ik heb al 2x een marathon gelopen, die van Parijs en ooit ga ik hem opnieuw lopen. Wie weet in 2020, 2021 of ergens in 2040.

Wat kunnen we nu op A Cheerful Day verwachten?

Tja, wat kan je verwachten? Ik weet het zelf ook nog niet. Het enige wat ik je kan mededelen is dat dit een plekje gaat worden waar ik ongestoord dingen ga vertellen, ga laten zien. De categorieën verklappen al dat ik me heel erg bezig hou met interieur, sport, boeken probeer te lezen. Ik ben bezig mijn lichaam te accepteren. Ik ben er nog niet en ik ben nog wel bezig om het iets strakker, minder aanwezig te laten maken. Ik hoef geen maat 36 maar zelfvertrouwen voor op de foto’s met mijn kind, dat is wat ik wil ipv mijn kind te gebruiken om mezelf te verbergen. Verwacht een overvloed van schrijfsels maar wel altijd persoonlijk. Weet je, een beetje mysterieus is ook wel leuk toch?

Of ik interessant bent, dat is aan jullie. This is me. C’est moi Zélia. Mijn hoofd stroomt vol met allemaal ideeën, hersenspinsels en dat wil ik graag met jullie delen ook als niemand het leest, dan is dit een mooi dagboek. Kom niet hier om een blog te lezen dat perfect Nederlands is geschreven want als Française haal ik nog wel eens wat woorden, gezegdes, spreekwoorden of een d-t uit elkaar. Maar ik ga het proberen op een eerlijke en met humor jullie mee te laten genieten van mijn niet zo academische schrijfels.

Om deze introductie héérlijk cliché af te sluiten:

Have a cheerful day!

2 Comments

 • Reply Daniela de Man 14 oktober 2018 at 08:05

  Super leuk dat ik je kan blijven volgen 👊🌞🎉🎊

 • Reply Tam 14 oktober 2018 at 09:38

  Wat leuk om je hier verder te kunnen volgen.

 • Leave a Reply