Sport

Dominer Les 42 km: Nog 125 dagen

Nog 125 dagen en dan moet ik, als het goed is, aan de start staan van de marathon van Parijs. Maar het gaat niet goed. Helemaal niet goed en de start lijkt verder dan verder te zijn. Zoveel vragen heb ik de laatste tijd in mijn hoofd. Ga ik hem wel of niet lopen. Hoe graag wil ik dit? Kan ik dit maar vooral de grootste vraag: heb ik er de tijd voor om voor een marathon te trainen. 

Ik doe maar wat maar ook weer niet

Ik had een mooi project vanaf 14 april 2018. 365 dagen tot richting de marathon van Parijs. Ik zou er goed voor trainen, ik heb een coach, wat kan er fout gaan? Ik trainde en ik trainde soms goed, soms niet goed. Wat helemaal prima is. Maar ik had voor mijn gevoel elke maand wel iets waardoor ik nooit 100% mijn trainingsschema af kon maken. Er was altijd wel iets en ik kan op 1 hand tellen hoe vaak ik daadwerkelijk 3x per week ben geweest. Ik ben natuurlijk wat beperkt door Aline maar eigenlijk zou het gewoon moeten kunnen. Ik herpakte continue weer maar tot gister nog steeds niet succesvolle trainingen gedaan. Mijn conditie is niet bizar slecht en als ik een training doe gaat het vaak goed maar 3x in de week..

En opeens had ik een bijbaan

Net wanneer ik er weer opnieuw een poging ging doen om 3x in de week te gaan hardlopen kreeg ik een bijbaan. Ik heb wel werk met mijn bedrijf maar niet zoveel vond ik. Ik wilde graag wat bij verdienen. Het kwam perfect uit want mijn bijbaan is op di, do en za. Dinsdag en donderdag is Aline bij de kdv en zaterdag bij mijn man. De tijden zijn wel hel. Ik moet om 5 uur beginnen tot ongeveer 12 uur. Ik had bedacht: eerst werken, dan hardlopen en dan voor mijn bedrijf bezig zijn. Alleen precies wanneer ik voor het eerst ging werken kreeg ik een storm aan afspraken om te fotograferen. Ik was nog niet eens thuis van mijn bijbaan of ik moest alweer in de auto zitten om te gaan fotograferen ergens. Ik klaag niet want ik ben blij maar daardoor liep ik wéér niet.

Ochtendloper, niks voor mij

Ik ben dat niet. Ik heb verschillende pogingen gedaan maar ik kan het niet. Ik had het plan om dat op wo en vr in de ochtend te gaan lopen maar nee. Dat is gewoon echt niks voor mij. Ik loop liever in de middag of eind van de middag. Maar dat kan niet op wo en vr want dan heb ik Aline. Tja, als je die marathon wil lopen zal je moeten. Ik weet het maar toch. Ik moet wakker zijn wil ik hardlopen, vooral als het om intervals gaat.

Wat nu? Ga je nog de marathon lopen?

Ik weet het. Ik weet het echt niet. Alles in mij zegt dat ik het moet doen. Dat ik het gaan halen en rocken. Ik wil het zó graag. Maar als ik het zo graag wil, waarom lukt het mij niet om 3x per week te gaan? De laatste weken waren echt extreem druk. Ik haat het woord druk maar ik had het gewoon echt druk. Ik heb daarom ook op de rem gedrukt en mezelf even rust gegeven. Ik moet wennen aan het feit dat ik 3x per week zo vroeg moet werken, ik heb ook nog mijn studie met veel huiswerk. Het wordt tijd dat ik even gas terug neem en goed ga kijken wat belangrijk is. Ik fotografeer graag maar ik wil mij iets meer focussen op interieurontwerpen. Ik heb mezelf daarom tot nieuwjaar minder ingepland voor fotografie.

Komende twee weken blijf ik trainen en krijg ik een schema. Lukt het mij om in een rustiger periode niet 3x te hardlopen, dan ga ik niet de marathon van Parijs lopen. Want dan werkt het gewoon momenteel niet. Lukt het mij wel, dan zal ik vechten en het halen om om 14 april aan de start te staan. Echt.

P.s, liever geen berichten dat het oke is om niet de hele te gaan lopen. Of dat het misschien beter is van niet. Ik bepaal dit, samen met mijn coach.

Previous Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Girl From The Barrio 9 december 2018 at 15:34

    Hoi Zelia, ik snap helemaal dat het moeilijk is. Ik was in dezelfde situatie. Ik had netjes 15 maanden gewacht om weer te gaan trainen voor een marathon. Maar een klein kind + fulltime baan + marathon training is niet makelijk te combineren. Maar uitendelijk zou je de juiste balans vinden. Jij heeft genoeg tijd en ik twijfel niet dat je zou het finishen. Succes verder!

  • Leave a Reply