Sport

Dominer Les 42 km: Nog 175 dagen

Nog 175 dagen en dan loop ik in Parijs. Dat is het plan. Ik mag dan wel een plan hebben, een doel maar weinig wordt er gelopen. Waarom. Geen idee. Het is niet dat ik niet wil, het is ook niet zo dat ik sta te springen om te gaan. Het niet in mijn hoofd want mijn wil is er maar mijn lichaam houdt het tegen lijkt het wel. Elke stap dat ik zet voelt als een stap achteruit.

Het is moeilijk uit te leggen. Het is ook moeilijk te begrijpen. Waarom wil ik dit zo graag. Je vraagt je misschien af waarom ik dit zou willen. Een jaartje langer wachten? Is dat geen oplossing? Nee. Voor mijn gevoel loop ik dan weg van een probleem. Er zijn zoveel factoren waarom ik wel wil hardlopen, waarom ik die marathon wil lopen en moet lopen.

Om die marathon te lopen moet ik trainen. Om die marathon te lopen moet ik heel goed naar mijn lichaam luisteren. Moet ik goed voor mijn lichaam zorgen. Lief er voor zijn, niet volproppen met onzin. En dan heb ik het niet over fastfood, koekjes of chips want dat eet ik bijna nooit. Ik moet mijn lichaam voeding gaan geven die mij energie geven, die goed is voor mij. En daarvoor ga ik hulp zoeken. Want.. waarom val ik niet af? Ik eet gezond en ik beweeg (ik loop elke dag minimaal 10.000 stappen) en toen ik wél hardliep viel ik ook niet af.

Morgen is het nog maar 174 dagen tot de marathon maar dan ga ik langs een internist. Oorspronkelijk voor iets anders maar nu ik er toch ben kan ik het meteen aankaarten. Vragen stellen want ik mag wel ideeen hebben waarom het misschien niet lukt maar ik ben zelf geen arts en om nu Google te vertrouwen.. Later over meer over de internist.

Overmorgen is het nog 173 dagen en dan trek ik mijn hardloopschoenen weer aan. Ik hervat de trainingen met La Coach. Want ik loop over 173 de marathon van Parijs en die ga ik domineren. Mark my words.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply